Чт, 17.08.2017, 05:34
Вітаю Вас Гість | RSS

ОРГАНІЗАЦІЯ УКРАЇНСЬКИХ СКАУТІВ

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 60
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
НОВИНИ ПОРТАЛУ
[23.12.2014][Новини]
СВІТЛО МИРУ ПОТРАПИЛО В ГОСПІТАЛЬ ІНВАЛІДІВ ВІЙНИ ТА РЕПРЕСОВАНИХ ІМ.ЮРІЯ ЛИПИ(0)[1587]
[22.12.2014][Новини]
ВИФЛЕЄМСЬКЕ СВІТЛО МИРУ ПОТРАПИЛО В ЛІКАРНЮ ШВИДКОЇ ДОПОМОГИ ТА НАВЧАЛЬНИЙ ЦЕНТР МНС(0)[1277]
[20.12.2014][Новини]
РІЗДВЯНЕ ПРИВІТАННЯ ПРОВОДУ ОРГАНІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ СКАУТІВ(0)[1272]
[20.12.2014][Новини]
СКАУТИ ОУС ПЕРЕДАЛИ ВИФЛЕЄМСЬКЕ СВІТЛО СИХІВСЬКОМУ КОСТЕЛУ(2)[1054]
[20.12.2014][Новини]
АСИСТЕНТ ГОЛОВНОГО СКАУТМАЙСТРА ОРДЕНУ ВСЕСВІТНІХ СКАУТІВ ПРИВІТАВ З РІЗДВЯНИМИ СВЯТАМИ(0)[1010]
[20.12.2014][Новини]
РІЗДВЯНА ОПЛАТКОВА ЗУСТРІЧ В ХАРЦЕРСЬКІЙ ГРОМАДІ WILKOW (ОРДЕНУ ВСЕСВІТНІХ СКАУТІВ)(0)[992]
[20.12.2014][Новини]
КОНКУРС РІЗДВЯНОЇ СКАУТСЬКОЇ КАРТКИ ТРИВАТИМЕ ДО 24 ГРУДНЯ(0)[1132]
[20.12.2014][Новини]
РІЗДВЯНІ ПРИВІТАННЯ АРХИЄПИСКОПА МОКШИЦЬКОГО МИТРОПОЛИТА ЛЬВІВСЬКОГО РКЦ(0)[1039]
[19.12.2014][Новини]
АНОНС: МІСЦЕ ДЛЯ КОЖНОГО(0)[1092]
[18.12.2014][Новини]
ВИФЛЕЄМСЬКЕ СВІТЛО МИРУ ЗАПАЛАЛО В УСІХ ЛЬВІВСЬКИХ БІБЛІОТЕКАХ(0)[1103]
[17.12.2014][Новини]
УКРАЇНСЬКІ СКАУТИ ПЕРЕДАЛИ ВИФЛЕЄМСЬКЕ СВІТЛО ГРОМАДІ ЛЬВОВА(0)[1029]
[16.12.2014][Новини]
СКАУТИ ОКРУГИ ЛЬВІВ ОУС ЗУСТРІЛИСЯ З ПОЛЬСЬКИМИ ХАРЦЕРАМИ КРАКОВА(0)[1007]
[15.12.2014][Новини]
СВІТЛО МИРУ ВТРИНАДЦЯТЕ ПОТРАПИЛО В УКРАЇНУ. ЙОГО ПРИВЕЗЛИ СКАУТИ ОРГАНІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ СКАУТІВ(0)[964]
[10.12.2014][Новини]
5 СКАУТОК ОРГАНІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ СКАУТІВ ПРИЙМУТЬ УЧАСТЬ В ПЕРЕДАЧІ ВИФЛЕЄМСЬКОГО СВІТЛА В СЛОВАЧЧИНІ(0)[993]
[09.12.2014][Новини]
КРАМНИЦЯ ТУРИСТИЧНОГО СПОРЯДЖЕННЯ РОБІНЗОН ЗАПРОШУЄ СКАУТІВ НА РОЗПРОДАЖ(0)[1099]
[09.12.2014][Новини]
ОРГАНІЗАЦІЯ УКРАЇНСЬКИХ СКАУТІВ 13 РАЗ ПОСПІЛЬ ПРИВЕЗЕ ВИФЛЕЄМСЬКЕ СВІТЛО МИРУ В УКРАЇНУ І ПЕРЕДАСТЬ В ХРАМИ, ЛІКАРНІ, ШКОЛИ ТА УСТАНОВИ(0)[1063]
[09.12.2014][Новини]
14 ГРУДНЯ ВИПОВНЮЄТЬСЯ 100 РОКІВ З ДНЯ СТВОРЕННЯ U.S.T.A (СОЮЗУ ТРАДИЦІЙНИХ СКАУТІВ АМЕРИКИ)- ПАРТНЕРА ОУС(0)[987]
[08.12.2014][Новини]
КОНКУРС СКАУТСЬКИХ РІЗДВЯНИХ КАРТОК ОУС СТАРТУВАВ В ДНІПРОПЕТРОВСЬКУ СКАУТСЬКА СВЯТКОВА КАРТКА(0)[1247]
[08.12.2014][Новини]
ОКРУГА ЛЬВІВ ОУС МАТИМЕ ВЛАСНУ ІНТЕРНЕТ-КРАМНИЧКУ(0)[979]
[08.12.2014][Новини]
НА ЧАС ЗИМОВИХ КАНІКУЛ ОКРУГА ЛЬВІВ-ОУС ЗАОПІКУЄТЬСЯ ШКОЛЯРАМИ(0)[1024]
[08.12.2014][Новини]
ПОЛЬСЬКІ ХАРЦЕРИ З HGW ПРОВЕДУТЬ СВІЙ ОПЛАТОК В НІМЕЧЧИНІ(0)[987]
[08.12.2014][Новини]
СКАУТИ ОКРУГИ ЛЬВІВ ОУС ПРОВЕДУТЬ РІЗДВЯНИЙ ОПЛАТОК(0)[972]
[07.12.2014][Новини]
СКАУТИ ОРГАНІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ СКАУТІВ ЗАПРОШЕНІ НА ЦЬОГОРІЧНИЙ INTERCAMP(0)[980]
[07.12.2014][Новини]
РЕЄСТРАЦІЯ НА ЦЬОГОРІЧНЕ FUNBOREE РОЗПОЧАЛАСЯ(0)[949]
[06.12.2014][Новини]
OWS GET TOGETHER 2015 ВІДБУДЕТЬСЯ В ГЕНУЇ (ІТАЛІЯ)(0)[953]
[05.12.2014][Новини]
ПРИВІТАННЯ ПРОВОДУ ОУС З ДНЕМ ВОЛОНТЕРА(0)[1218]
[04.12.2014][Новини]
ВОВЧЕНЯТА ОКРУГИ ЛЬВІВ-ОУС ПОЧАЛИ ПІДГОДОВУВАТИ ПТАШОК І ТВАРИНОК(5)[1036]
[04.12.2014][Новини]
УСПІХ В БУДЬ-ЯКІЙ СПРАВІ МОЖЛИВИЙ ЛИШЕ ТОДІ, КОЛИ ДО РОБОТИ ПІДХОДИШ З ЛЮБОВ’Ю(0)[991]
[03.12.2014][Новини]
ВИЗНАЧЕНА ЗАГАЛЬНА ПРОГРАМА АКЦІЇ ОУС ВИФЛЕЄМСЬКЕ СВІТЛО(0)[935]
[03.12.2014][Новини]
НЕОБХІДНА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ УЧАСНИКІВ ДЕЛЕГАЦІЇ ВІД ОУС ВИЇЗДУ В КРАКІВ ЗА ВИФЛЕЄМСЬКИМ СВІТЛОМ МИРУ(0)[1134]
[02.12.2014][Новини]
СТАРТУЄ КОНКУРС СКАУТСЬКА СВЯТКОВА КАРТКА(0)[959]
[02.12.2014][Новини]
ЗА ЛАШТУНКАМИ ПЛАКАТУ ВИФЛЕЄМСЬКОГО СВІТЛА(1)[1029]
[02.12.2014][Новини]
ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНИЙ КВЕСТ ОКРУГИ ДНІПРОПЕТРОВСЬК-ОУС(0)[1055]
[30.11.2014][Новини]
СКАУТИ ОУС–ТАЛАНОВИТІ: СКАУТ-ВОВЧЕНЯ З ОКРУГИ ЛЬВІВ ОУС ВИГРАЛА ЛЬВІВСЬКИЙ ЗАГАЛЬНОМІСЬКИЙ КОНКУРС ДИТЯЧОГО МАЛЮНКУ ДИТЯЧИЙ СВІТ 2014(1)[1124]
[29.11.2014][Новини]
РУКА ДОПОМОГИ 2014: СКАУТИ ПІДГОДОВУВАТИМУТЬ ТВАРИН І ПТАХІВ(0)[1089]
[29.11.2014][Новини]
ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ УЧАСНИКІВ З ОУС ТА ДРУЗІВ АКЦІЇ СВЯТИЙ МИКОЛАЙ-ДІТЯМ З ІНТЕРНАТІВ(0)[949]
[28.11.2014][Новини]
УКРАЇНСЬКІ СКАУТИ ПОМОЛЯТЬСЯ ЗА УКРАЇНУ В ЛАГЄВНІКАХ(0)[968]
[27.11.2014][Новини]
ЛЬВІВСЬКИЙ МИТРОПОЛИТ РКЦ БЛАГОСЛОВИВ АКЦІЮ ОУС ВИФЛЕЄМСЬКЕ СВІТЛО МИРУ 2014(0)[1053]
[25.11.2014][Новини]
ПРОВІД ОРГАНІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ СКАУТІВ ПРИВІТАВ АРХИЄПИСКОПА З 6 РІЧНИЦЕЮ ПАСТИРСТВА ЛЬВІВСЬКОЮ АРХИДІЄЦЕЗІЄЮ(0)[1006]
[24.11.2014][Новини]
ORF: ЗАПАЛЕНО ВИФЛЕЄМСЬКЕ СВІТЛО МИРУ 2014-2015(0)[1172]
[23.11.2014][Новини]
НАСТАВ ЧАС ЛІХТАРИКИ ДО ВИФЛЕЄМСЬКОГО СВІТЛА МОЖНА ВЖЕ ЗАМОВЛЯТИ(0)[1019]
[23.11.2014][Новини]
ПАРТНЕРИ ОУС ПРОВЕЛИ ВИШКІЛ З ОСНОВ ПМД ДЛЯ ШКОЛЯРІВ(0)[1194]
[23.11.2014][Новини]
ЛЬВІВСЬКІ СКАУТКИ НАВЧАТЬ ПЛЕСТИ БРАСЛЕТИ(0)[1129]
[23.11.2014][Новини]
НЕВЕЛИКЕ ПОСЛАННЯ ОРДЕНУ ВСЕСВІТНІХ СКАУТІВ З ПРИВОДУ ПАМЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ(0)[1116]
[23.11.2014][Новини]
МИР - В НАС. АКЦІЯ ВИФЛЕЄМСЬКЕ СВІТЛО МИРУ 2014-2015(0)[1025]
[22.11.2014][Новини]
ВИЗНАЧЕНИЙ ХЛОПЧИНА ЯКИЙ ПРИВЕЗЕ ВИФЛЕЄМСЬКЕ СВІТЛО МИРУ ЗІ СВЯТОЇ ЗЕМЛІ У ВІДЕНЬ(0)[943]
[22.11.2014][Новини]
ВИФЛЕЄМСЬКЕ СВІТЛО-НЕЗВИЧАЙНА ПОДІЯ(0)[1030]
[21.11.2014][Новини]
103 РІЧЧЯ ОРДЕНУ ВСЕСВІТНІХ СКАУТІВ ВІДЗНАЧИЛИ ТАКОЖ СКАУТИ ОКРУГИ ЛЬВІВ ОУС(1)[969]
[21.11.2014][Новини]
СКАУТИ ОКРУГИ ЛЬВІВ ОУС СТАНУТЬ ПОМІЧНИКАМИ СВЯТОГО МИКОЛАЯ(0)[956]
[20.11.2014][Новини]
ОФІЦІЙНА СТОРІНКА ОУС В ФЕЙСБУЦІ: КІЛЬКІСТЬ ПРИХИЛЬНИКІВ РОСТЕ(0)[997]
[20.11.2014][Новини]
ЗАПРАЦЮВАЛА ОФІЦІЙНА СТОРІНКА АКЦІЇ ВИФЛЕЄМСЬКОГО СВІТЛА В ФЕЙСБУК(0)[942]
[18.11.2014][Новини]
ВІДБУВСЯ ЗЛІТ РАЗОМ З OWS 2014(0)[1006]
[16.11.2014][Новини]
АКЦІЯ ВИФЛЕЄМСЬКЕ СВІТЛО МИРУ 2014 МАТИМЕ СВОЮ ПІСНЮ(0)[1174]
[11.11.2014][Новини]
КАЛНИШЕВЦІ ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ(0)[947]
[10.11.2014][Новини]
СКАУТИ ОКРУГИ ЛЬВІВ-ОУС ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ(0)[1088]
[08.11.2014][Новини]
МИР - В НАС: ЦЬОГОРІЧНЕ ГАСЛО АКЦІЇ ОУС ВИФЛЕЄМСЬКЕ СВІТЛО МИРУ 2014-2015(0)[1116]
[06.11.2014][Новини]
ГАРНА ПОГОДА КАЛНИШЕВЦЯМ ДАЛА НАГОДУ ПОТРЕНУВАТИСЯ(0)[1001]
[05.11.2014][Новини]
ПРОВІД ОРГАНІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ СКАУТІВ ПРИВІТАВ ПОЛЬСЬКИХ ХАРЦЕРІВ З ДНЕМ НЕЗАЛЕЖНОСТІ(0)[1872]
[01.11.2014][Новини]
СКАУТИ ОРГАНІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ СКАУТІВ ВІДЗНАЧАТЬ ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ(0)[1428]
[29.10.2014][Новини]
НЕЗАБАРОМ СКАУТИ ОКРУГИ ЛЬВІВ ОПАНОВУВАТИМУТЬ НЕВІДКЛАДНУ ДОПОМОГУ, ЦИВІЛЬНУ ОБОРОНУ ТА ВІЙСЬКОМУ ПІДГОТОВКУ(0)[1032]
[23.10.2014][Новини]
АЗЕРБАЙДЖАНСЬКІ СКАУТИ ХОЧУТЬ ТОВАРИШУВАТИ З ОУС(0)[1020]
[18.10.2014][Новини]
ПЕРШІ ЗДОБУТКИ ЦЬОГОРІЧНОГО ІНТЕРНЕТ-ДЖЕМБОРІ «JOTI» ДЛЯ ЛЬВІВСЬКИХ СКАУТІВ ОРГАНІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ СКАУТІВ(1)[1092]
[14.10.2014][Новини]
СВЯТА ПОКРОВА 2014 СКАУТІВ ОКРУГИ ДНІПРОПЕТРОВСЬК-ОУС(1)[1187]
[12.10.2014][Новини]
JOTI НАБЛИЖАЄТЬСЯ А КОНТАКТИ РОЗШИРЮЮТЬСЯ(0)[1144]
[06.10.2014][Новини]
КІНО ЧАРІВНОГО ЛІСУ СКАУТСЬКИЙ СТАРТ КНЯЖИЙ ЛЕВ 2014(0)[1380]
[30.09.2014][Новини]
НЕОБХІДНА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ УЧАСНИКІВ СКАУТСЬКОГО СТАРТУ КНЯЖИЙ ЛЕВ 2014 ОКРУГИ ЛЬВІВ-ОУС(0)[1157]
[26.09.2014][Новини]
ОУС: ДРУЖБА МІЖ КОНТИНЕНТАМИ(0)[1207]
[25.09.2014][Новини]
ОРГАНІЗАЦІЯ УКРАЇНСЬКИХ СКАУТІВ (ОУС )ВШОСТЕ ДОЛУЧИЛАСЯ ДО JOTA-JOTI(0)[1034]
[23.09.2014][Новини]
СКАУТИ ОРГАНІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ СКАУТІВ ВІДЗНАЧИЛИ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ МИРУ(0)[1238]
[17.09.2014][Новини]
14 РІЧЧЯ ОРГАНІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ СКАУТІВ ВІДЗНАЧИЛИ І В ОКРУЗІ ДНІПРОПЕТРОВСЬК-ОУС(0)[1076]
[12.09.2014][Новини]
СКАУТИ ОКРУГИ ЛЬВІВ ОРГАНІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ СКАУТІВ ВІДЗНАЧИЛИ 14 РОКІВ ОУС(0)[1086]
[09.09.2014][Новини]
НАСТУПНОГО ЗНОВУ РОКУ ЗНОВУ ЗЛІТ ОРДЕНУ ВСЕСВІТНІХ СКАУТІВ І ДО НЬОГО ДОЛУЧАТЬСЯ СКАУТИ ОРГАНІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ СКАУТІВ ЦЬОГО РАЗУ В ГЕНУЇ(0)[1104]
[08.09.2014][Новини]
УКРАЇНСЬКІ СКАУТИ ОУС ВІДЗНАЧАТЬ 14 РІЧЧЯ ОРГАНІЗАЦІЇ(0)[1179]
[06.09.2014][Новини]
ТАК ПРОЖИЛИ МИ 2013 СКАУТСЬКИЙ РІК(0)[1043]
[04.09.2014][Новини]
СКАУТИ ВСЬОГО СВІТУ ХОЧУТЬ ЩОБ В УКРАЇНІ БУВ МИР(0)[1070]
[03.09.2014][Новини]
ОРГАНІЗАЦІЯ УКРАЇНСЬКИХ СКАУТІВ ЗНОВУ ЗАПУСТИЛА СОЦІАЛЬНУ МЕРЕЖУ-СТАРТУВАЛИ ДРУЗІ-СКАУТИ(0)[1011]
[31.08.2014][Новини]
СКАУТИ ОРГАНІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ СКАУТІВ ВІДЗНАЧАТЬ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ МИРУ(0)[1173]
[29.08.2014][Новини]
ПРОВІД ОРГАНІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ СКАУТІВ ПРИЙНЯВ УЧАСТЬ У СВІТОВОМУ КОНГРЕСІ УКРАЇНСЬКОЇ МОЛОДІ(0)[1073]
[20.08.2014][Новини]
ДНІПРОПЕТРОВСЬКІ СКАУТИ ОУС ВИПУСТЯТЬ КАЛЕНДАРИКИ(0)[1255]
[12.08.2014][Новини]
ВИЙШОВ В СВІТ ПОСІБНИК СКАУТСЬКИХ ІГОР ОРГАНІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ СКАУТІВ(0)[1320]
[10.08.2014][Новини]
ОРГАНІЗАЦІЯ УКРАЇНСЬКИХ СКАУТІВ ПРИЙМЕ УЧАСТЬ В ЗАСІДАННЯХ ВСЕСВІТНЬОГО КОНГРЕСІ УКРАЇНСЬКИХ МОЛОДІЖНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ(1)[1176]
[05.08.2014][Новини]
ЗА ОСТАННІЙ МІСЯЦЬ ОРГАНІЗАЦІЯ УКРАЇНСЬКИХ СКАУТІВ НАВЯЗАЛА КОНТАКТИ З БАГАТЬМА ЗАКОРДОННИМИ СКАУТСЬКИМИ ГРУПАМИ(0)[1118]
[02.08.2014][Новини]
СКАУТИ ОРГАНІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ СКАУТІВ ВІДЗНАЧАЮТЬ 107 РОКІВ ЗАСНУВАННЯ СКАУТИНГУ(0)[1300]
[27.07.2014][Новини]
ОРГАНІЗАЦІЯ УКРАЇНСЬКИХ СКАУТІВ МАТИМЕ СВІЙ ВЛАСНИЙ ШТРИХ-КОД(0)[1186]
[23.07.2014][Новини]
11 РОКІВ ОФІЦІЙНОЇ РЕЄСТРАЦІЇ(0)[1160]
[20.07.2014][Новини]
ОРГАНІЗАЦІЯ УКРАЇНСЬКИХ СКАУТІВ ДОЛУЧАЄТЬСЯ ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ СКАУТСЬКОЇ ХУСТКИ(0)[1195]
[17.07.2014][Новини]
ПРИЗНАЧЕНО КООРДИНАТОРА СКАУТСЬКОГО ФОТОКОНКУРСУ АЗИМУТ 2014-ЗМІНИ(0)[1395]
[15.07.2014][Новини]
ПРИЗНАЧЕНО КООРДИНАТОРА СКАУТСЬКОГО ФОТОКОНКУРСУ АЗИМУТ 2014(0)[1266]
[14.07.2014][Новини]
СКАУТСЬКИЙ ФОТОКОНКУРС ОУС АЗИМУТ 2014 СТАРТУВАВ(0)[1260]
[09.07.2014][Новини]
ПОСІБНИК СКАУТА–ДРУГЕ ВИДАННЯ(0)[1352]
[08.07.2014][Новини]
НАВЧАЛЬНІ ВІЗИТИ В ГДИНІ- ДЛЯ РОВЕРСКАУТІВ(0)[1311]
[04.07.2014][Новини]
ЗАПРАЦЮВАВ САЙТ СКАУТСЬКОГО СТАРТУ КНЯЖИЙ ЛЕВ 2014(0)[1277]
[02.07.2014][Новини]
АКТИВІТЕТИ СТАРТУ КНЯЖИЙ ЛЕВ 2014- ОБИРАЙ З ДЕВЯТНАДЦЯТИ(0)[1246]
[28.06.2014][Новини]
ЛЬВІВСЬКІ СКАУТИ ОРГАНІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ СКАУТІВ ОУС ЗБИРАТИМУТЬСЯ І ЛІТОМ(0)[1279]
[25.06.2014][Новини]
ПРЕЗИДЕНТ ОРГАНІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ СКАУТІВ ЗУСТРІНЕТЬСЯ З ПРОВОДОМ ОКРУГ ОРГАНІЗАЦІЇ(0)[1145]
[23.06.2014][Новини]
ВІДБУВСЯ ЛІТНІЙ СКАУТСЬКИЙ ТАБІР КАРПАТСЬКІ ВОГНІ 2014 ОКРУГИ ЛЬВІВ-ОУС(0)[1452]
[13.06.2014][Новини]
АКЦІЯ ПОРА В СКАУТИ 2014 ДЕНЬ ТРЕТІЙ(1)[1435]
[12.06.2014][Новини]
ДРУГИЙ ДЕНЬ АКЦІЇ ПОРА В СКАУТИ 2014(0)[1499]
[11.06.2014][Новини]
ЛЬВІВСЬКІ СКАУТИ ОУС ПРОВОДЯТЬ АКЦІЮ ПОРА В СКАУТИ 2014 НА ДИТЯЧИХ ПРИШКІЛЬНИХ ТАБОРАХ МІСТА(0)[1308]
[06.06.2014][Новини]
В’ЄТНАМСЬКІ СКАУТИ ШУКАЮТЬ ДРУЖБИ З УКРАЇНСЬКИМИ СКАУТАМИ ОРГАНІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ СКАУТІВ (ОУС)(1)[1270]
[05.06.2014][Новини]
СКАУТИ ОУС ПОЛТАВИ КЛИЧУТЬ ДОПОМОГТИ УКРАЇНСЬКИМ ВОЯКАМ(0)[1318]
[04.06.2014][Новини]
СКАУТИ ОКРУГИ ЛЬВІВ-ОУС СКЛАЛИ СКАУТСЬКУ ПРИСЯГУ(0)[1577]
[26.05.2014][Новини]
НОВІ РЕСУРСИ ОРГАНІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ СКАУТІВ(0)[1268]
[24.05.2014][Новини]
СКАУТСЬКИЙ СТАРТ КНЯЖИЙ ЛЕВ 2014 В ЖОВТНІ СКЛИКАТИМЕ ДРУЗІВ(0)[1186]
[21.05.2014][Новини]
СКАУТИ ОРГАНІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ СКАУТІВ ПРОВЕДУТЬ АКЦІЇ ПОРА В СКАУТИ 2014 ДЛЯ ЮНИХ ЛЬВІВЯН(0)[1188]
[16.05.2014][Новини]
ЛЬВІВСЬКІ СКАУТИ ЗНОВУ ВПРАВЛЯЛИСЯ В ПІОНІРІНГУ(0)[1398]
[15.05.2014][Новини]
ЛЬВІВСЬКИЙ МІЖНАРОДНИЙ ДИТЯЧИЙ ФЕСТИВАЛЬ СКАСОВАНО(0)[1289]
[13.05.2014][Новини]
НОВІ КОНТАКТИ З ЗАРУБІЖНИМИ СКАУТАМИ І ЗАПРОШЕННЯ НА ВСЕСВІТНЄ ДЖЕМБОРІ WOIS(0)[1322]
[10.05.2014][Новини]
ОФІЦІЙНА СТОРІНКА ОРГАНІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ СКАУТІВ В FACEBOOK ПЕРЕВИЩИЛА 1100 УЧАСНИКІВ(0)[1275]
[04.05.2014][Новини]
ПРОВІД ОРГАНІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ СКАУТІВ ПРИЙМЕ УЧАСТЬ У ЗЛЬОТІ ХАРЦЕРІВ ЗАХІДНОЇ ПОЛЬЩІ(0)[1358]
[04.05.2014][Новини]
СКАУТИ ОРДЕНУ ВСЕСВІТНІХ СКАУТІВ ПРИЙНЯЛИ УЧАСТЬ В УРОЧИСТОСТЯХ КАНОНІЗАЦІЇ ПАПИ ІВАНА ПАВЛА ІІ(0)[1386]
[03.05.2014][Новини]
СКАУТИ ОРГАНІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ СКАУТІВ МАСОВО ПИСАТИМУТЬ ЛИСТИ ДІТЯМ ТА МОЛОДІ ДОНБАСУ(0)[1921]
[30.04.2014][Новини]
ЧЕРКАСЬКА СКАУТКА ОУС ПРЕДСТАВИЛА ГРОМАДСКОСТІ МІСТА СВОЇ МАЛЮНКИ(0)[1406]
[26.04.2014][Новини]
НЕПОГАНІ УСПІХИ СТОРІНКИ ОРГАНІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ СКАУТІВ В МЕРЕЖІ ФЕЙСБУК ТА ІНШИХ СОЦМЕРЕЖ(0)[1321]
[17.04.2014][Новини]
СКАУТИ ОРГАНІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ СКАУТІВ ДОЛУЧАТЬСЯ ДО ПРОВЕДЕННЯ ПРИШКІЛЬНИХ ТАБОРІВ(0)[1341]
[16.04.2014][Новини]
ПРИВІТАННЯ ДЛЯ СКАУТІВ ОРГАНІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ СКАУТІВ ВІД ЗАКОРДОННИХ СКАУТСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ ТА ГРУП З ВЕЛИКОДНЕМ(0)[2234]
[14.04.2014][Новини]
НА МІЖНАРОДНОМУ ДИТЯЧОМУ ФЕСТИВАЛІ СКАУТИ ОРГАНІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ СКАУТІВ ПРОВЕДУТЬ ДЕКІЛЬКА МАЙСТЕР-КЛАСІВ ТА НАМЕТОВЕ МІСТЕЧКО(0)[1480]
[13.04.2014][Новини]
СКАУТИ ОКРУГИ ДНІПРОПЕТРОВСЬК-ОУС ОТРИМАЛИ ПЕРШЕ МІСЦЕ НА ЗАГАЛЬНОМІСЬКІЙ ЗАРНИЦІ В ДНІПРОПЕТРОВСЬКУ(0)[1551]
[06.04.2014][Новини]
ВИШКІЛ ОКРУГИ ЛЬВІВ-ОУС ФУНКЦІЙНИХ ЛАТУННА СОВА 2014: ДЕНЬ ТРЕТІЙ(0)[1368]
[05.04.2014][Новини]
ВИШКІЛ ОКРУГИ ЛЬВІВ-ОУС ФУНКЦІЙНИХ ЛАТУННА СОВА 2014: ДЕНЬ ДРУГИЙ(0)[1875]
[04.04.2014][Новини]
ВИШКІЛ ОКРУГИ ЛЬВІВ-ОУС ФУНКЦІЙНИХ ЛАТУННА СОВА 2014: ДЕНЬ ПЕРШИЙ(0)[1482]
[30.03.2014][Новини]
СКАУТИ ОРГАНІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ СКАУТІВ ПРОВЕДУТЬ ВИШКІЛ ФУНКЦІЙНИХ(0)[1384]
[26.03.2014][Новини]
АКЦІЯ СКАУТСЬКИЙ ПАСПОРТ ДО ЄВРОПИ 2014 ЗВЕРШИЛАСЯ(0)[1521]
[23.03.2014][Новини]
СКАУТИ ОРГАНІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ СКАУТІВ ПРИЙНЯЛИ УЧАСТЬ В У ХАРЦЕРСЬКОМУ РЕЙДІ MARZANNA 2014(0)[1321]
[16.03.2014][Новини]
ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ УЧАСНИКІВ РЕЙДУ МАЖАННА 2014 ВІД ОУС(0)[1336]
[15.03.2014][Новини]
ПІДГОТОВЧІ ЗБІРКИ УЧАСНИКІВ МАЖАННИ 2014(0)[1338]
[14.03.2014][Новини]
ЗАВЕРШИВСЯ ВИШКІЛ З НЕВІДКЛАДНОЇ ДОПОМОГИ РЯТІВНИК 2014(0)[1452]
[14.03.2014][Новини]
РОЗПОЧАВСЯ ВИШКІЛ З НЕВІДКЛАДНОЇ ДОПОМОГИ РЯТІВНИК 2014(2)[1466]
[11.03.2014][Новини]
СКАУТИ ОКРУГИ ЛЬВІВ ОРГАНІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ СКАУТІВ ВШАНУВАЛИ ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ КОБЗАРЯ(0)[1535]
[07.03.2014][Новини]
НАДАТИ НЕВІДКЛАДНУ ДОПОМОГУ ГОТУВАТИМУТЬСЯ І СКАУТИ ОКРУГИ ЛЬВІВ-ОУС(0)[1674]
[05.03.2014][Новини]
ЗАВЕРШУЄТЬСЯ ЗГОЛОШЕННЯ НА ХАРЦЕРСЬКИЙ РЕЙД MARZANNA 2014(0)[1330]
[01.03.2014][Новини]
ДНІПРОПЕТРОВСЬКІ СКАУТИ ОРГАНІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ СКАУТІВ ОУС ВІДЗНАЧИЛИ МАСЛЯНУ(1)[1498]
[27.02.2014][Новини]
ДНІПРОПЕТРОВСЬКІ СКАУТИ ОУС ПРОВЕЛИ ВИШКІЛ-ТРЕНУВАННЯ З СТРІЛЬБИ(0)[1426]
[26.02.2014][Новини]
СКАУТИ ОРГАНІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ СКАУТІВ ПРОВЕДУТЬ ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ ДЕНЬ З НАГОДИ 200 РІЧЧЯ НАРОДЖЕННЯ ШЕВЧЕНКА(0)[1698]
[23.02.2014][Новини]
СКАУТИ ОУС ПРОВЕЛИ ДЕНЬ РОЗДУМІВ(0)[1760]
[22.02.2014][Новини]
ОРДЕН ВСЕСВІТНІХ СКАУТІВ СУМУЄ РАЗОМ З УКРАЇНСЬКИМИ СКАУТАМИ (ОНОВЛЕННЯ)(0)[1360]
[22.02.2014][Новини]
УКРАЇНСЬКІ СКАУТИ ОУС ДУМАЮТЬ ПРО ОДНЕ - ЯКИМ БУДЕ МАЙБУТНЄ НАШОЇ КРАЇНИ(0)[1426]
[21.02.2014][Новини]
ОРДЕН ВСЕСВІТНІХ СКАУТІВ СУМУЄ РАЗОМ З УКРАЇНСЬКИМИ СКАУТАМИ(0)[1318]
[20.02.2014][Новини]
УКРАЇНСЬКІ СКАУТИ ДУМАЮТЬ ПРО МАЙДАН(1)[1738]
[19.02.2014][Новини]
АСИСТЕНТ ГОЛОВНОГО СКАУТМАЙСТРА ОРДЕНУ ВСЕСВІТНІХ СКАУТІВ ПРИВІТАВ СКАУТІВ ОУС З ДНЕМ РОЗДУМІВ(0)[1313]
[19.02.2014][Новини]
ПОЛЬСЬКІ ХАРЦЕРИ БІЛОРУСІ СОЛІДАРНІ З УКРАЇНЦЯМИ(0)[1364]
[17.02.2014][Новини]
АЗИМУТ 2013 ЗАВЕРШУЄТЬСЯ 20 ЛЮТОГО 2014(0)[1468]
[16.02.2014][Новини]
КОНКУРС СКАУТСЬКИХ ЛИСТІВОК ДО ДНЯ РОЗДУМІВ–ШУКАЙТЕ ПРИЯТЕЛІВ ПО ВСЬОМУ СВІТІ(0)[1739]
[13.02.2014][Новини]
СКАУТСЬКИЙ ГІСТЬ З АФРИКИ(0)[1524]
[12.02.2014][Новини]
ЗИМОВІ ІНСТРУКТАЖІ ДНІПРОПЕТРОВСЬКИХ СКАУТІВ ОУС(0)[1408]
[11.02.2014][Новини]
СТОРІНКА ЗАХОДУ МАЖАННА 2014 ТА СКАУТСЬКИЙ ПАСПОРТ ДО ЄВРОПИ 2014 ВІДКРИЛАСЯ ВКОНТАКТЕ(0)[1439]
[07.02.2014][Новини]
60 СЕКУНД ДЛЯ УКРАЇНИ. СКАУТИ ОРГАНІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ СКАУТІВ ПРИЄДНУЮТЬСЯ(0)[1368]
[06.02.2014][Новини]
УКРАЇНСЬКІ СКАУТИ ПОШИРЮЮТЬ СКАУТСЬКИЙ РУХ(0)[1635]
[03.02.2014][Новини]
ПОЧИНАЄМО ЗГОЛОШЕННЯ НА УЧАСТЬ В МАЖАННІЙ 2014(0)[1616]
[31.01.2014][Новини]
СКАУТСЬКА ЕПІДЕМІЯ ДОБРОТИ 2014 НА СТАРТІ(0)[1445]

ДРУГІ СТРАВИ ПОЛЬОВОЇ КУХНІ

Не буде перебільшенням сказати, що основна їжа мандрівника на маршруті - каша. Вона - неодмінна складова будь-якого денного меню (і, як правило, зустрічається в ньому двічі). Не перешкода вона і садівникові-городникові: корисна, не важка, а після роботи на свіжому повітрі - особливо смачна. Воістину: «каша - мати наша», як по народній приказці ... Тому каші потрібно вміти варити на вогнищі. Це нескладно, якщо використовувати дані таблиці 3 і засвоїти деякі прості правила - два-три загальних і деякі приватні, зазначені в конкретних рецептах.

Загальні правила такі:

- для каш, зварений на воді, на одну кухоль крупи достатньо 0,5 чайної ложки солі. Для каш, зварений на молоці - 0,25 чайної ложки солі;

- молочні каші (крім манної) варять спочатку на воді, заливаючи крупу 2/3 всієї кількості необхідної для варіння води, а коли вода зникне з повехності каші, додають молоко;

- кількість крупи на одну варіння для групи розраховують заздалегідь (користуючись таблицею 1);

- кількість води, яку слід додавати в крупу, щоб каша вийшла хорошою, слід запам'ятати.

На 1 кухоль крупи гречаної, пшоняної, «Артек» - 4,5-5 таких же кухлів води; рису - 5,5-6; манки - 5-6; «геркулесу» - 2-2,5.

У всі каші перед подачею на стіл рекомендуємо покласти вершкове або топлене масло.

Манна каша з родзинками готується на молоці. Молоко солиться за смаком і доводиться до кипіння. У кипляче молоко тонкою цівкою сиплять манку, безперервно помішуючи вміст. Коли крупа висипана та каша почала булькати, казанок відставляють з вогнищевого спека, продовжуючи варити і заважати (5-10 хв). За 5 хв до готовності каші в неї вносять попередньо розпарені родзинки (він повинен постояти 10-15 хв в окропі) і при помішуванні доводять кашу до готовності. Замість родзинок можна користуватися іншими сухофруктами (курагою, чорносливом). Але їх в кашу при варінні не додають, тому що вони швидко опускаються на дно, і пригоряють, а розкладають в распаренном вигляді в миски й заливають уже готової кашею. Таку страву розмішує вже сам їдець.

«Артек» вариться так само, хоча трохи довше манної (10-20 хв), але спочатку в підсоленій воді, молоко додають за 5 хв до готовності. Ця каша, як і полтавська (яка готується так само, тільки вариться ще 20-30 хв), може подаватися на стіл в суміші з розпареним сухофруктами.

«Геркулесову» кашу готують теж швидко (15-20 хв), при цьому крупу краще класти в холодну підсолену і підсолоджену воду. Потім її кип'ятять при помішуванні і за 5 хвилин до готовності вливають розведене молоко. Якщо крупи взяти менше норми, то вдається в кінці варіння збити кашу дерев'яною ложкою, і тоді вийде повітряна каша-крем - смачна і поживна.

Молоко менше пригорає, якщо перед кип'ятінням посуд сполоснути холодною водою, а також уникнути бурхливого кипіння. Якщо все-таки молоко пригоріло, не засмучуйтеся - додайте дрібку солі і поставте котел в холодну воду - смак «гару» пропаде.

Пшоняна каша молочна з ретельно промитого пшона в теплій воді - на подив хороша! Спочатку крупу поміщають в казанок з великою кількістю холодної води і ставлять на вогнище: доводять до кипіння і кип'ятять протягом 5-10 хв. Потім воду зливають (з нею йде з крупи залишилася гіркота). Потім знову заливають крупу розрахованим кількістю води (без однієї кружки) і ставлять на вогонь. Після закипання казанок переставляють на невеликий вогонь, щоб каша повільно варилася. Коли крупа стане м'якою, додають одну кружку розведеного молока з сіллю і цукром і доварюють на малому вогні, періодично перемішуючи, щоб каша не пригорає.

Загальний час варіння не перевищує 30-40 хв. Таку кашу можна подавати з розпареним сухофруктами, як манну, або з маслом.

Пшоняну кашу з м'ясом варять спочатку так само, як молочну, лише в кінці варіння в неї додають не молоко, а воду. Після закипання каші з останньою порцією води в неї кладуть подрібнену м'ясну тушонку або розпарений сублімат, або поросяти, ягняти ковбасу. Все добре перемішують і доводять на малому вогні до повної готовності.

Гречана каша розсипчаста вийде смачною за умови, якщо суху гречану крупу всипати в розраховане (без однієї кружки) кількість киплячої води, потім перемішати, злити спливли сторонні домішки, посолити і поставити на малий вогонь. Каша повинна варитися при повільному кипінні до випарювання води. Як тільки вода зверху випарується, в неї потрібно долити одну кружку окропу, закрити кришкою і поставити «дозрівати» кашу в тепле місце. Подають таку кашу на стіл з маслом, заздалегідь покладеним в миски. Загальний час готування до однієї години.

Гречану кашу з м'ясом готують з попередньо розмоченої в холодній воді крупи (якщо це ядриця). У киплячій воді її інтенсивно помішують до готовності. За 5 хвилин до кінця варіння в кашу вносять подрібнені проварені м'ясні продукти і, при можливості, обсмажену цибулю. Все ретельно перемішують, досолюють за смаком і доварюють на слабкому вогні. Така каша звариться за короткий час - до 30 хв.

Рисова каша розсипчаста в поході буває на рідкість речі! Промитий рис заливають окропом - на 3-4 см вище рівня крупи і так залишають на 20-30 хв. Потім воду зливають, рис промивають гарячою водою від слизу і всипають в казанок з розрахованим кількістю киплячої води. Варять (не помішуючи) на слабкому вогні до готовності - 15-20 хв. Якщо хочуть зробити молочну кашу, то за 5-10 хвилин до кінця варіння додають кухоль розведеного молока або, якщо є бажання заправити кашу м'ясом, додають в ніс подрібнене відварене м'ясо або тушонку. Каша виходить розсипчаста, без неприємної рисової слизу.

Капуста тушкована вдається як блюдо, якщо взяти з собою в похід білокачанну капусту (або добути її за містом). Для цього очищену і вимиту капусту тонко шаткують, солять, перетирають з сіллю: на дно казанка наливають половину гуртки води і закладають туди підготовлену капусту. Казанок ставлять на слабкий вогонь і тушкують хвилин 20-25 до м'якості, зрідка помішуючи. Потім додають дрібно нарізану цибулю і дуже дрібно нарізану моркву, попередньо підсмажені в будь-якому жирі. Тоді ж додають і будь-яке м'ясо (консервоване, тушковане, розпарений сублімат, шматочки ковбаси) або шкварки від сала. Все ретельно перемішують, додають спеції, якщо є - і томатний соус, і на слабкому вогні доводять до готовності. Замість соусу можна додати лимонну кислоту, а замість смаженого - сирий лук. Капусту можна гасити і без м'яса. Тоді за 10 хв до закінчення тушкування додають соняшникової олії з смаженою (або сиром) цибулею і доводять на слабкому вогні до готовності.

Смажені антрекоти робляться з шматків сирого м'яса, які треба відбити, посолити з двох сторін і почати смажити (без масла) на розпеченій скворідці до утворення коричневої скоринки. Потім покласти туди нарізану кільцями цибулю, попередньо обваляти в борошні. Поставити сковороду, покриту кришкою на невеликий вогонь і тушкувати м'ясо до готовності. Якщо антрекоти під час гасіння виходять занадто сухими, їх зрідка збризкують водою. Під кінець додають масло. Подають до столу з будь-яким гарніром і соусом.

Смажене м'ясо буде м'яке і смачне, якщо перед тим, як смажити, потримати його кілька хвилин у киплячій воді.

М'ясо тушковане з грибами приготувати нескладно, якщо для цього м'ясо, нарізане сантиметровими кубиками, закласти в казанок, в який вже на дно налита гаряча вода. Коли вода під м'ясом забулькало, додають нарізані соломкою, попередньо замочені сухі гриби, а також і воду, в якій гриби були замочені, так, щоб рідина ледь покривала м'ясо. Через 10 хвилин після нового закипання казанок ставлять на маленький вогонь і тушкують під кришкою до м'якості м'яса та грибів.

Плов по-туристських готують із сирого м'яса. Його дрібно рубають і обсмажують на будь-якому жирі. В кінці смаження на сковороду кладуть нарізану цибулю і моркву, якщо є, - нарізаний солодкий перець, корінь петрушки і т.п. В казанок (казан) на дно наливають соняшникова олія, поміщають цю смажену суміш, солять (на кухоль рису - 0,5 ч. ложки) і зверху акуратно, не перемішуючи, закладають попередньо оброблений окропом рис (див. про кашах вище). Потім очищають від зовнішньої шкірки часникові цибулька і закопують їх у рис так, щоб хвостики ледь ховалися під крупою. Далі зверху (обережно, щоб не перемішати вміст), наливають холодної води  і ставлять на середній вогонь багаття до закипання.

Як тільки плов закипить, залишають казанок на слабкий вогонь для того, щоб плов дійшов повільно до кондиції. Коли вода з поверхні рису зникне - плов готовий. Перед подачею на стіл часникові цибулька виймають. У страву додають вершкове масло і ретельно перемішавши, розкладають по мисках, приправляючи розпареним часником, попередньо вичавленим з шкірки.

Делікатес з ікри свіжоспійманої щуки - велика рідкість! Ікру оброблять від плівки, додають в неї сіль, мелений перець, перемішують і залишають «визрівати» на 1-2 години. Потім додають 2-3 ложки соняшникової олії і дуже дрібно нарізану ріпчасту цибулю. Всі ці компоненти збивають ложкою, щоб надати страві «пухнастість» і подають як закусочний делікатес.

З голови і хвоста щуки виходить відмінна вуха (див. розділ «Перші страви»), а з її тушки готують холодець або гасять в соусі. Можна щуку і посмажити, але тільки дрібну, у великої риби м'ясо жорстке, волокниста.

Якщо свіжа риба важко очищається від луски (як, наприклад, ленок), рекомендуємо її на кілька секунд опустити в гарячу воду, потім вона легко очиститься.

Рибу (особливо окуня) потрібно чистити в рукавицях. Укол плавником довго не гоїться, іноді викликаючи гнійне запалення на руці.

Якщо по рибі чи птиці раптом розлилася жовч - протріть прогірклий частина сіллю, а потім рясно промийте холодною водою - м'ясо гірчити не буде.

Тушковану рибу готують зі свіжої риби, попередньо розбивши її і відваривши хвости і голови в малій кількості води для бульйону. Тушки нарізають шматками сантиметрової товщини і закладають їх в киплячий бульйон на 2-3 хв. Потім виймають. У посуд для гасіння, на дні якої налито шаром в 0,5 см рослинне масло, поміщають шар посолених шматків риби, потім шар нарізаного кільцями цибулі, потім знову шар риби, знову шар цибулі, знову шар риби і т.д.; верхній шар повинен бути з лука. Бульйон проціджують і на ньому роблять соус (наприклад, молочний), заливаючи їм зверху рибу і ставлять її на вогонь гасити під кришкою. Через 20-30 хв страва готова.

Риба печена на шампурі (риба «в мундирі») готується, якщо є невелика риба і немає часу на соління і копчення. У риби надрізається хребет близько Околова і рукою відокремлюється голова разом з нутрощами. Не завжди вдається видалити всі нутрощі, але, головне, віддаляється жовч, смак риби не псується. Через тушку в порожнину черевця просмикує прут-шампур, який потім укладається на таганок, так, щоб тушка риби виявилася над вугіллям. Риба печеться 25-30 хв. З готової риби видаляють «мундир», тушку солять і подають до столу.

Смажена риба в похідних умовах готується так само, як і в домашніх, але треба дотримуватися кількох правил. Сковороду треба добре нагріти, потім влити рослинне масло і потім укладати шматки риби, посолені і обвалені в борошні. Перевертаючи шматки на іншу сторону, слід на сковороду покласти нарізану і посолений ріпчаста цибуля. Це набагато поліпшить смак риби. Щоб риба не розвалювалася при смаженні, її слід після чистки посолити і потримати 10-15 хв.

Гриби - чудовий і легко доступний продукт нашого харчування. Але остерігайтеся використовувати невідомі гриби! Правда, отруйні гриби, на щастя, нечисленні. З незліченних видів грибів, які ростуть в наших лісах, отруйні всього 4 види: біла поганка, помилковий опеньок - смертельно небезпечні; мухомори і жовчний гриб викликають сильне харчове отруєння.

Особливо небезпечні перші два види, так як бліду поганку можна сплутати з печерицями, а ложноопенок - з цим опеньком. Мухомори ж різко відрізняються від інших видів грибів, тому їх легко розпізнавати. Отрута, що скупчується в білих конопушкі на капелюшку мухомора, може викликати задуху, непритомність, іноді приводячи до смерті. Без верхньої червоної шкірки з конопушкі гриб не небезпечний.

Жовчний гриб легко сплутати з вигляду з підберезників або білим грибом, але є яскраві ознаки, за якими цей отруйний гриб можна відразу відбракувати: темний сітчастий малюнок на верху ніжки і рожева трубка; різко гіркий смак. Досить лизнути (це не небезпечно!) Низ капелюшка, як відразу стане ясно, що гриб - не їстівний.

Всі їстівні гриби можна розділити на три категорії:

в 1-у входять «шляхетні»: білі, підосичники, підберезники, маслюки, моховики, козлякі; такі гриби можна варити і смажити відразу сирими;

в 2-ю - решта їстівні, які вимагають попереднього 5-10 хвилинного проварювання з наступним промиванням, так як вони можуть містити деякі речовини (наприклад, гельвелловой кислоту) шкідливі для здоров'я, але руйнуються або розчиняються при кип'ятінні;

в 3-ю - так звані умовно-їстівні, наприклад, грузді, вовнянки тощо, які гарні тільки в солоному або маринованому вигляді, смажені ж, навіть після відповідної теплової обробки, ці гриби не смачні.

Гриби двох перших категорій перед відварюванням і жаренням слід нарізати дрібними шматками, оскільки їх плодові тіла складаються з щільно прилеглих один до одного волокон і погано піддаються переварюванню нашим шлунково-кишковим трактом. Недарма кажуть: «гриб і огірок в животі не жилець». Тому для кращого засвоєння організмом грибів лікарі радять їх дрібніше різати, щоб механічно зруйнувати ці волокна. У багатьох країнах сушені гриби застосовують у вигляді тонко розмеленого порошку, який використовують як приправу до різних страв.

Свіжі гриби зберігаються недовго: пролежавши ніч, до ранку вони можуть зачервіветь. Тому незабаром після збирання їх можна покласти в трохи присолену холодну воду, втопивши невеликим гнітом. Тоді вони збережуться добу.

Тушковані гриби готують з грибів перших двох категорій. Гриби другої категорії ріжуть і з великою кількістю холодної води ставлять в будь-якому посуді на вогнище. Після закипання знімають піну і проварюють 10 хв. Потім воду зливають і гриби обполіскують холодною водою. Їх можна змішати з «благородними» грибами. Суміш заливають водою, ставлять на вогонь. Після закипання, в режимі «малого вогню», тушкують протягом 20 хв. Потім додають сіль за смаком і дрібно нарізаний лук (головку-дві). Через 5-10 хв закладають 1-2 ст. ложки вершкового масла (можна рослинного 3 ложки або змести жирів). Через 10 хвилин після нового закипання страву можна подавати до столу.

Смажені гриби - хороші! Вони обробляються так само, як і гриби для гасіння. Їх викладають у відповідну посуд (сковороду, деко), додають трохи води (0,5 гуртки вистачить для середньої сковорідки) і ставлять на гаряче вугілля. Коли вода випарується, приправляють сіллю, дрібно нарізаною цибулею, обвалені в борошні, і однією ложкою соняшникової або вершкового масла. При помішуванні гриби смажаться до готовності.

Смажені сморчки (так само як і рядки) можна приготувати тільки по весні. При цьому треба обов'язково дотримуватися запобіжних заходів, оскільки в зморшках і, особливо, в рядках, міститься отруйна гельвелловая кислота, яка може викликати отруєння. Тому перед смаженням гриби слід прокип'ятити двічі по 10 хв кожен раз, змінюючи воду. Після другого кип'ятіння гриби добре промивають проточною водою, нарізають і, посоливши, обсмажують в будь-якому наявному маслі, додавши наприкінці смаження нарізаної ріпчастої цибулі, обваленного в борошні.

CHANGE LANGUAGE
ВХІД
ПОШТА SKAUTY.ORG
Логін:
Пароль:

(що це)
ПРОЕКТИ ПОРТАЛУ
ДОКУМЕНТИ
ВІДЕО
ПАРТНЕРИ
Личаківська РО ТЧХ м. Львова

Кошик
Ваш кошик порожній
Пошук
Календар
«  Серпень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту
ПОДІЛИТИСЯ
ТЕГИ
НОСУ MARZANNA 2012 Джемборі ZHP співпраця Polska scouting Poland Скаут Організація Українських Скаутів ОУC оус Організація Українських Скаутів СКАУТИ скаутинг скаутінг БіПі Година Землі 2012 діти Форум Видавців Азимут 2012 Конкурси Скаутський Старт КНЯЖИЙ ЛЕВ 2012 Княжий Лев 2012 інтернет-джемборі День Народження Баден-Пауелла JOTA-JOTI 2013 Округа Черкаси-ОУС Округа Львів-ОУС Вишкіл з ПМД Перша медична допомога Вифлеємське Світло Миру 2013 Солідарність Міжнародна співпраця Marzanna 2014 акції Акція Вифлеємське Світло Миру оусівці скаути ОУС 1 Дружина Округа Львів ОУС вишколи харцери День Роздумів 22 лютого офіційний портал ОУС ОУС Львів ОУС Черкаси Українські скаути черкаські скаути Баден-Пауелл 11 Дружина львівські скаути Львів ОУС Скаути в Україні 2 Дружина скаутинг в Україні Довкілля ЕКОАРТ WOSM Привітання Міжнародний дитячий фестиваль Волонтерство український скаутинг OWS роверскаути табори Вовченята Благодійність Організації Українських Скаутів Орден Всесвітніх Скаутів Організація Українських Скаутів ОУС JOTA-JOTI 2012 Пора в скаути 8 Дружина Вифлеємське Світло Миру 2012 Вифлеємське Світло Миру Конвент Святого Юрія Акція Вифлеємське Світло Миру 2012 Організація Українськиз Скаутів Червоний Хрест MARZANNA 2013 Rajd Marzanna 2013 ЕПІДЕМІЯ ДОБРОТИ монолит Мажанна 2013 міжнародний скаутинг Hufiec ZHP Zamosc Рік Регіонів Азимут 2013. скаутський фотоконкурс Скаутський Старт КНЯЖИЙ ЛЕВ 2013 Дніпропетровськ-ОУС Княжий Лев 2013 Офіційно 12 Дружина ім.Лесі Українки Акція Вифлеємське Світло Миру 2013 Азимут 2014. скаутський фотоконкурс Скаутський Світ Важливо майдан Організація Українсьих Скаутів